Pokusím se odpovědět.
Je nutno si uvědomit, že v novém GUI 2.0 to bude úplně jinak. V roce 2010 řekli že jej vydají v prosinci, bohužel neřekli který rok, tak asi letos.
Tak zatím, jak to je nyní:
1 - Má SD a HD Tuner?
- no zhlavy teď ani nevím, ale myslím, že jo. Nahravá MPEG2 a MPEG4. Tzn. telelevizi CT HD a Nova HD na MUX4, umí nahrat.
2 - Pojmenovává nahrané programy názvem pořadu z EPG?
- ano nyní ano- (původně ne, může změnit dakší firmware) Dnes se nahrávky ukladají do složky REC a do podsložek "název televizní stanice" a až uvnitř je nhraný pořad s názvem.
3 - Umožňuje řazení, mazání a přejmenování naladěných programů?
- u tohoto bodu raději řeknu NE. Pro čiselne klavesy na ovladači se to neda změnit. Ale pro změnu programu pomocí klávesy nahoru a dolu lze změnit řazení a mazání. Přejmenovat se to asi neda. (věřím, že v dalším firmware se to změní) - PS: tuner v playONu zachytí všechny vysílače v okolí - tzn. že CT1 tam můžete mít i 3x.
4 - Umožňuje smazání nahraných pořadů?
- ano, je to jen soubor jako v PC
5 - Umožňuje editaci nahraných pořadů?
- ne, leda v PC
6 - Umožňuje skok na pozici ve filmu?
- ano, toto je podlemne dobře udělano (PS: a pamatuje si i pozizi ve filmu, kde jsme je vypli)
7 - Umožňuje rychlé přetáčení ve filmu (přeskočení reklamy)? Jakou rychlostí?
- rychlosti 36x nebo lze využit výše uveenou funkci
8 - Jaká je spotřeba v online a offline režimu (předpokládám, že v režimu standby je připraven nahrávat naprogramované pořady)?
- to nevim, možna v manualu to je napsáno. (odpověď - ano)
9 - Umožňuje připojit HDD a Flash přes USB v NTFS i Fat32?
- myslím že ano, připojuji většinou jen NB
10- Pokud sleduji film nahraný na HDD a na pozadí začne nahrávání naprogramovaného pořadu, zobrazí se okno s hláškou o nahrávání programu? Lze pak bez přerušení dál sledovat film z HDD?
Ano okno se zobrazí (je to obtěžující), raději počkám 5s (nechci přijít o nahrávku

) a pak je nutno přehravaný film opět spustit. (Naštěstí si pamatuje poslední přehraváne místo ve filmu) (bohužel, oběvila se mi zde parkrat závada, kdy mi utikal zvuk od obrazu)
11- Kolik pořadů jde celkem naprogramovat pro nahrávání?
v posledním firmware lze 2
12- Má přístroj české v menu, EPG, teletext a český návod?
- ano, ale návod je jen okrajovy
13- Zvládne přehrávání Full HD videa z HDD a současné nahrávání Full HD Tv na HDD?
- měl by, ja osobně jsem přehrával Full HD a nahrával CT1. Ale je nutno myslet na to, že člověk už ždíma ze stroje co se da. tak věřím, že se může stat cokoliv a asi záleží i na HDD - protože, jak tak někdy toto provádímslyší HDD jak stále přeskakuje mezi disky (chudák HDD) to je spíše i otázkou HDD.
14- Zvládne přehrávání Full HD Tv přes Timeshift a současné nahrávání Full HD Tv na HDD?
- ne -Timeshift zablokuje vše - pokud použiji Timeshift nemuhu nic jiného. Výhodněji je zapnout nahravání pomocí tlačítka REC. jit si uvařit kafe. A pak si pusit nahraváný program - tzn. stream co nahravám, mohu současně přehrávat.
15- Nepřehřívá se přístroj při delším (alespoň 3hod) sledování HD Tv nebo HD videa přes HDMI, případně při současném nahrávání z HD Tuneru?
- no to nevím, al eu mne přístoj dennodenně přehravá pohádky a písničky pro děti a s teplotou si nelámu hlavu.
16- Umožňuje přehrávání kopie DVD z jednotlivých adresářů?
- dokaže rozeznat složku DVD - pak se zepta jestli chcete spustit DVD. Nebo dokáže i přehrat obrazy - ISO, to je pohodlnějši.
17- Je v seznamu pořadů pro nahrávání i název stanice, ze které se má nahrávat, neboj jen její pozice (místo Nova jen třeba DTV3)?
- oboji
18- Sám se kvůli časovému nahrávání zapne i potom vypne do standby?
- ano (pokud byl přístroj před nahrávkou vypnut, tak pak se i vypne)
19- Je stabilní a nepadá? Nerestartuje se sám od sebe? Neseká se? Nerozpadá se při přehrávání obraz do kostiček?
- to je asi štestí na vzorku, u mne se restarty moc nevyskytuji (naposledy u přehravání MP3)
- spíše viz forum
20- Umožňuje rychlou navigaci k nahraným / nedokoukaným pořadům?
ne - to mi schází
21- Umožňuje Vyhledávání souborů - videí dle názvu?
ne - ja si to v PC přeuspořádám
22- Komunikuje bez problému přes HDMI i s televizemi SONY?
- ja mám panasonic a nestěžuji si
23- Je skutečně nutné mířit dálkovým ovladačem přímo na přístroj - nefunguje odraz od zdi?
- funguje odraz od stropu
PS: ale nejvíci mne štve, že antenní vstup mi zkratuje napajení annteního systému (viz jiné příspěvky)