View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Apr 23, 2014 11:06 am



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
 YouTube,NOVA,ČT, STV, Archívy, Regionalní Videa; atd. 
Author Message

Joined: Wed Dec 08, 2010 9:16 pm
Posts: 9
Hlasim, problem s Youtube vyriešený. Urobil som to ako nvrhuješ v svojom návode. nešiel mi príkazový riadok vo Windows, tak v MInt10 live to vyriešilo. Pri POHDmini je aj iná cesta na externý disk, ale do zistíme cez df. ďakujem za radu a spolupracu.


Mon Dec 13, 2010 8:23 am
Profile

Joined: Fri Dec 10, 2010 8:35 am
Posts: 4
Jak toto zprovoznit pomocí WinXP?
díky za radu


Mon Dec 13, 2010 5:33 pm
Profile

Joined: Fri Mar 12, 2010 8:07 pm
Posts: 151
Location: Ostrava, Czech Rep.
falko007 wrote:
Jak toto zprovoznit pomocí WinXP?
díky za radu


Ano,
nezaleží na typu Windows, hlavně aby jste tam měl Telnet a poznámkový editor. :-)

_________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD
Původně PV75120


Sat Dec 18, 2010 10:51 pm
Profile

Joined: Wed Dec 15, 2010 4:32 pm
Posts: 8
Location: Nové Město nad Metují,Czech Rep.
Zdravím diskuzní fórum,

pomocí vlákna „ You Tube, PRIMA TV,Regionální Videa……od harese z 21.11.201 11:59,
jsem se pokoušel o komunikaci HHD PlayOnu a PC ( systém Windows XP) propojené
napřímo kabelem LAN.
Zůstal jsem viset v bodě 3, předpokládám, že na IP adrese do PlayOnu.
Dle příkazového řádku, jsem se dostal až k zadání IP adresy do PlayOnu dle návodu :
Microsoft Telnet > open
< do > 10. 154. 254. 54 enter
vyskočila hláška : Připojování k 10. 154. 254. 54 …….nelze navázat
spojení s hostitelem na portu 23 : připojení se nezdařilo.

Pak jsem zkoušel propojení, vložit mezi PC a PlayOn router (Barricade SMC 7004VBR), kde
PC byl na vstupním portu a výstup na jednom ze čtyř výstupních LAN portů k PlayOnu. Taktéž
bez úspěchu.
Při standardním propojení (router – PlayOn ) internetové spojení je funkční – originál nastavené
rádia a Feedy jsou OK. Pokud zvolím v menu nastavení > síť> Nast.Wired LAN > objeví
se funkční adresa Zap* : xxx.xxx.2.xxx . , IP adresa podobná , až na koncové číslo mému PC,
případně notebooku dcery. Ta dvojka je údajně z důvodu , připojení routeru.
Je pro mne , ale matoucí, když se dostanu v menu do nastavení pevné IP (MAN), kde je 127.0.0.1.
Stejně tak u výchozí brány i IP adresy serveru DNS. Maska podsítě je standardní 255.255.255.0.

Pak bych měl ještě otázku, vhodnou pro další nové téma, jak si mohu přidat internetové rádia a případně některé zrušit (např.r. Romania apd., které jsou nastaveny ).Opět to navazuje na propojení s PC ?

Díky SteelSat
___________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD


Tue Jan 04, 2011 9:35 am
Profile

Joined: Wed Dec 15, 2010 9:42 pm
Posts: 17
Location: Ostrava, Czech Rep.
@SteelSat: V tvém případě se nemůžeš připojovat telnetem na IP adresu 10. 154. 254. 54, to je adresa, kterou asi používá Hares. Je to trochu složitější, takže nevím kde začít s radou co se týče telnetu a obecně s tím souvisejícího TCP/IP networkingu. Takže se zeptám: viš něco o tom co to je IP adresa, TCP/IP protokol, DHCP, případně DNS? Pokud ne, přečti si o tom prosím něco třeba na wiki nebo jinde na internetu. To bude dobrý začátek. Pak poradíme jak si to máš nastavit, aby ti to fungovalo. Neber to negativně vůči tobě, ale bez základní znalosti těchto pojmů a jak to funguje se popravdě asi nedomluvíme. Zatím.

_________________
---------------------------------------
Playon!DVR-HD ACR-PV76120
FW: v8.3.3 r4824


Tue Jan 04, 2011 3:46 pm
Profile

Joined: Fri Mar 12, 2010 8:07 pm
Posts: 151
Location: Ostrava, Czech Rep.
Ano, adresa 10.154.254.54 je moje, musite si zjistit vaši adresu PlayOnu.
ozvu se později.

Pokud jste nenastavovol v playonu pevnou IPadresu, tak tam budete mít přidělenou vašim DHCP servrem.
Quote:
Zap* : xxx.xxx.2.xxx . ,

zkoušel jste tuto oaresu v telnetu?

Quote:
IP adresa podobná , až na koncové číslo mému PC,
případně notebooku dcery.

Ano to tak musí být, je to jedinečné číslo počítače ve vaší lokalní síti. Vy máte například xxx.xxx.2.10, dcerka xxx.xxx.2.11 a playon dostal asi xxx.xxx.2.12. Ale pozor, pokud použiváte DHCP, jednoho dne, pokud bude playOn dlouho vypnutý dostane přidělenou jinou IP adresu. například xxx.xxx.2.13. A proto pokud se to bude stávat je lepší nastavit tzv.Pevnou adresu, klidně napište pevnou třeba xxx.xxx.2.25, jen se musíte trefit do vašeho rozsahu (to byste mi musel napsat Ip adresu a masku) a doufat, že DHCP server náhodou nepřířadí synovi stejnou adresu, ale asi nemáte syna, takže se to pravděpodobně nestane. :-)

_________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD
Původně PV75120


Wed Jan 05, 2011 1:14 am
Profile

Joined: Wed Dec 15, 2010 4:32 pm
Posts: 8
Location: Nové Město nad Metují,Czech Rep.
Zdravím opět diskuzní fórum,

díky za rady .

Re : @smazime - ano, je to tak, v prvém případě jsem použil (jako ovce) bezmyšlenkovitě IP adresu
nadefinovanou na vlákně. I když jsem nějaké pochyby měl.
Jistě, že jsem v tu chvíli taky věděl z Menu nastavení >Síť>Nast.Wired LAN
IP adresu Zap* 192.168.2.150 , ale za existence kontroly to byla již druhá (před tím s konc 154).
Problém byl v tom, že jsem se pokoušel spojit napřímo kabelem a pak jsem prováděl různé kombinace
s propojením na routeru. Věškeré parametry jsem měl k dispozici ( IP adresy PC1, PlayOnu, masky
podsítě, výchozí brány, serveru DHCP i DNS, ale nevěděl jsem, jak s tím naložit.
A nakonec v nastavení PEVNÁ IP(MAN) to 127.0.0.1. Vím, že existuje i něco ve smyslu loopback, tak už
jsem byl úplně mimo.

Re : @hares - takže moje domněnka o měnící se IP adrese se potvrdila, ale to byl skutečně déle
(natvrdo)vyp.
Současná situace - za standardního propojení PC1 s routerem a PlayOnu se mi podle návodu a
zadání aktuální adresy PlayOnu přes telnet podařilo snad navázat spojení. Vycházím z toho, že byl
rozpoznán.

Playon DV RHD Login : _ zde jsem vložil okopírovaný příkaz z bodu 4.
Vyskočila hláška Password : _ takže chce po mě nějaké heslo. Je to ;) , co zase dělám špatně?
Není něco v návodu bráno jako samozřejmost pro ty znalé a skutečný laik pak tápe :think: ?
Pokud jsem tam vložil root , tak vyskočila hláška - Warning: cannot change to home directory
BusyBox v 1.1.3 …………

Díky StelSat
___________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD


Wed Jan 05, 2011 10:26 am
Profile

Joined: Fri Mar 12, 2010 8:07 pm
Posts: 151
Location: Ostrava, Czech Rep.
místo:
Quote:
Playon DV RHD Login : _ zde jsem vložil okopírovaný příkaz z bodu 4.


vložte toto:

Playon DV RHD Login : root ENTER

pak se zobrazí:
warning: cannot change to home directory
BusyBox v1.1.3 (2010.04.29-10:11+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/ #


následně vložit okopírovaný příkaz z bodu 4.

_________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD
Původně PV75120


Wed Jan 05, 2011 11:09 am
Profile

Joined: Fri Mar 12, 2010 8:07 pm
Posts: 151
Location: Ostrava, Czech Rep.
Internetová rádia

Quote:
Pak bych měl ještě otázku, vhodnou pro další nové téma, jak si mohu přidat internetové rádia a případně některé zrušit (např.r. Romania apd., které jsou nastaveny ).Opět to navazuje na propojení s PC ?


zatím lze poslouchat jen radia z databáze http://www.shoutcast.com

Pokud někdo neví jak si své nalezené radio dat do oblibených, ať si nad svým vybraným radiem zmačkne "MENU", radio se pak přesune do oblibených.

V PlayOnu se v adresáři "/ usr / local / etc / dvdplayer /" vytvoří soubor NetFavorite.ini
, který si můžete zase přenést do PC a měnit (popřípadě zálohovat).

Na HDD:
Code:
cp  usr/local/etc/dvdplayer/NetFavorite.ini /tmp/hdd/volumes/HDD1/NetFavorite.ini

zpět do PlayOnu
Code:
cp  tmp/hdd/volumes/HDD1/NetFavorite.ini usr/local/etc/dvdplayer/NetFavorite.ini
¨

zatím jsem nenašel jinou možnost jak doplnit jiné radio než ze shoutcastu

_________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD
Původně PV75120


Wed Jan 05, 2011 9:26 pm
Profile

Joined: Wed Dec 15, 2010 4:32 pm
Posts: 8
Location: Nové Město nad Metují,Czech Rep.
Re : @hares -díky za další pomoc, opět o malý kousek jsem postoupil, doufám, že tím tolik neotravuji,
myslím si, že snad nejsem jediný „ pitoma “ a někdo to souběžně využívá taky.

Za příkazový řádek warning: cannot change to home directory
BusyBox v1.1.3 (2010.04.29-10:11+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/ # jsem vložil okopírovaný příkaz z bodu 4.
Objevil se řádek -sh:/cp:not found
/# _ tady jsem už čekal , že uvidím HDD1.
Otázka : musím mít v tom příkazu na konci HDD1, když mám pouze jeden 1,5TB disk ?
Někde jsem četl, že někdo má v PlayOnu více HDD, nevím teda jak to tam poskládal,
ale to je nyní vedlejší. Můj externí disk s tím taky nemá jistě nic společného, když jsem
měl nahrávání přesměrovaný na něj, místo na HDD?
Takže jsem následovně zkusil stejný ( okopírovaný ) příkaz z bodu 4, ale jako samotné HDD a
výsledek byl stejný. Chci předeslat, že u bodu 1, mám již vytvořeno několik blabla.rss

Díky SteelSat
___________________
Duální digitální model (ACR-PV76120):
FirmWare:ACR-PV76120 v8.3.x.r4824 Playon!DVR-HD


Thu Jan 06, 2011 11:46 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by: phpBB | Innitial forum Design by: STSoftware | Modified by: AC Ryan.