View unanswered posts | View active topics It is currently Sat May 18, 2013 7:26 am

This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
 Polscy uzytkownicy Playona 
Author Message

Post Re: Polscy uzytkownicy Playona
Przed chwilą zainstalowałem firmware r3643 i tam w opcjach można na stałe włączyć/wyłączyć napisy, jeśli masz ochotę to spróbuj.

W Bestplayer otwieram same napisy i z menu wybieram Napisy -> Konwertuj do formatu -> SRT. Spróbuję też Twoim sposobem.

Te stacje radiowe są pobierane z shoutcast.com, wiec zapewne każde radio które nadaje w ten sposób, jest automatycznie umieszczane na liście.

Sat Apr 03, 2010 3:49 pm
Profile

Do mini najnowsza wersja to 3615, ale może włączanie napisów też już będzie. Dzięki za info. Spróbuję dzisiaj w takim razie.

W Bestplayerze właśnie trzeba wciągać film, bo on wtedy sobie wczytuje od razu ilość klatek i automatycznie dopasowuje do filmu. Jak wgrasz same napisy, to on nie wie ile film ma klatek i daje jakąś wartość standardową, ale to się nie sprawdza. Dlatego pewnie też Subtitle Workshop się wysypuje, bo robi dokładnie to samo.

Tue Apr 06, 2010 7:33 am
Profile

A moze wyprobujcie ten program do konwersji napisow >> http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=27&t=11726

Wed Apr 07, 2010 6:50 am
Profile

Dzięki za info. Sprawdzę.

Chociaż widzę, że wyciąga klatki z pliku AVI, a nic nie jest napisane o MKV. A ja głównie tego formatu używam. Ale dzięki za linka, poczytam wątek i może będę więcej wiedział.

Przy okazji: zaktualizowałem firmware w Mini do 3615 i teraz rzeczywiście wczytuje automatycznie napisy do kolejnych odcinków serialu, nie trzeba za każdym razem włączać.

Wed Apr 07, 2010 8:37 am
Profile

wa2: dzięki za informacje! Z tego co widzę to program działa na podobnej zasadzie co Bestplayer. Fajnie że jest batch. Szkoda że nie ma wersji pod konsolę linux'a - filmy mam już wgrane na odtwarzacz, a kopii nie zostawiłem na laptopie.

Czyli tak jak countersv pisał - jednak nie wystarczą same napisy, muszę też mieć dopasowane do nich filmy. W tej chwili stoję z konwersją, bo filmy są wgrane jedynie na odtwarzacz, a ostatnio dość mocno okrajałem firmware i najwyraźniej za dużo wyciąłem bo nie bootuje :) Gdzieś widziałem rozwiązanie How-to, jak nie zadziała to zostanie podpięcie jego dysku do siebie i ręczne wgranie pod Linuxem.

Wed Apr 07, 2010 9:20 am
Profile

Quote:
Chociaż widzę, że wyciąga klatki z pliku AVI, a nic nie jest napisane o MKV.

Jest napisane:
Code:
Jeżeli plik w innym formacie, używa biblioteki MediaInfo do pobrania FPSa

Quote:
Szkoda że nie ma wersji pod konsolę linux'a

Jest tez skrypt pod konsole. Jedyny minus ze z pliku .avi wyciaga fps ok a z .mkv ustawia domyslnie 23.976 tak jak w wiekszosci .mkv
Chyba ze ktos skompilowal na waszego boxa mediainfo (ale jak na xtreamera nie ma to na playona tez nie) to by wszystko gralo. :)
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=27&t=13199

Wed Apr 07, 2010 4:14 pm
Profile

Sprawdzałem ten skrypt i niestety nie działa. Pozostaje zgranie filmów z powrotem na laptopa, konwersja i wysłanie nowych napisów.

Tue Apr 20, 2010 8:41 am
Profile

Mam pytanie:

Czy można nagrywać jednocześnie z wejścia AV video oraz z tunera TV?

Wiem, że można z dwóch tunerów TV nagrywać jednocześnie, to opisali w instrukcji. Ja chciałbym jednak podłączyć do wejścia AV mój tuner SAT, a jednocześnie móc coś nagrywać z tuner TV.

To pytanie do posiadaczy tego sprzętu, gdyż nigdzie w instrukcji oraz w materiałach reklamowych o tym nie piszą.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tue Jul 13, 2010 3:56 pm
Profile

Wczoraj kupilem, na razie bardzo zadowolony :) Nie ma pliku, ktorego by nie lyknal. Jakosc video rewelacja, x264 720P glownie ogladam. Na razie jedyny mankament to te nieszczesne napisy TXT wlasnie sprawdzam jak najlepiej to konwertowac do SRT. Zmienilem samo rozszerzenie pliku z TXT na SUB i od razu dziala bez zadnych konwersji, ale nie wyswietla wtedy polskich ogonkow. Sprzet warty swej ceny.

Sat Jul 24, 2010 11:51 am
Profile

Post witam
Kupilem to cacko wczoraj no i wstepnie jestem zadowolony , poza 2ma rzeczam. Sprzecik kupilem za granica i nie mam polskiej instrukcji:( No i nigdzie jej zdobyc nie moge:(. Czy ma moze ktos?:(
. Druga sprawa to te nieszczesne napisy:( nie moge tego wogole uruchomic, konwerteruje, nazywam tak samo jak plik video , i nic:(
Moze jest cos w tej instrukcji, wogole nie widzi zadnych plikow tekstowych:( czy powinien?Jak mam w folderze tylko film ,, i napisy( a wstawialem rozne formaty) to widzi tylko film:(. wciskajac subbtitle pokazuje mi ze wylaczone , i tego za groma zmienic nie potrafie,,,, . za kazda pomoc ogromnie dziekuje. acha nawet wymienilem firmware , chociaz byl najnowszy:(

Mon Dec 20, 2010 8:44 pm
Profile
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next